Motor en autoverzekering combinatie

Combinatie verzekering

Ergens dubbel voor verzekerd zijn: het komt vaker voor dan je denkt. Een goed voorbeeld hiervan is het lidmaatschap van de ANWB of Route Mobiel. Deze organisaties helpen je bij pech onderweg. Als reparatie van de auto ter plaatse niet mogelijk is, zorgt de wegenwachtservice dat de auto bij het garagebedrijf van jou keuze wordt afgeleverd. Eventueel krijg je een leenauto mee.
Daarnaast hebben automobilisten die hun auto bij de dealer laten onderhouden vaak recht op een vergelijkbare 24-uurs pechhulp van de autofabrikant. Een kwestie van dubbel verzekerd zijn dus.

 

De betrouwbaarheid van auto’s


Mits goed onderhouden is een geval van pech onderweg klein. De betrouwbaarheid van de auto’s is de laatste decennia steeds groter geworden. De laatste 25 jaar is de kans op autopech 7x kleiner geworden! Volgens de Consumentenbond loop je het risico om ééns in de 12,5 jaar met autopech geconfronteerd te worden. Zet dat cijfer maar eens af tegen de jaarpremie van de ANWB of Route Mobiel.

Pechhulp via de dealer

Een voorbeeld van pechhulp via de dealer is de Toyota Card, ook andere merken hanteren een vergelijkbaar systeem. Je hebt recht op deze 24-uursservice als je het periodieke onderhoud bij een Toyotadealer laat uitvoeren. De serviceverlening is vergelijkbaar met die van de ANWB, óók als je in het buitenland strandt. Daarnaast kan je bij Independent Insurances een eigen autoverzekering afsluiten, of een andere gerelateerde motorverzekering.