Verzendzakken kopen als alternatief voor dozen

Het eerste waar je aan denkt als je iets wilt versturen is er een doos voor zoeken. De doos staat bovenin het rijtje als je spullen wilt verpakken en verzenden. Het is al bijna een automatische keuze geworden. En toch is er soms wel een beter alternatief. Die komt naar voren als je producten net zo goed in een verzendzak kwijt kunt dan in een doos. Veel webshopwinkels en bedrijven kiezen dan alsnog voor de doos, immers, dat ziet er toch wat netter en professioneler uit dan zo’n slonzige zak. Vaak heb je dan nog hele oude zakken voor ogen die al lang niet meer gebruikt worden. Moderne verzendzakken kopen is mogelijk in alle soorten en maten en je kunt ze ook bedrukken met je logo en bedrijfsgegevens. Dat ziet er vaak zelfs mooier uit dan op dooskarton want bij zakken heb je een glanzend oppervlak. 

Verzendzakken kopen om sneller in te kunnen pakken

Een ander voordeel boven de doos is de flexibiliteit van de verzendzak. Die kan door de beweeglijke vorm vaak als brievenbuspost bezorgd worden. Dat scheelt je aan porto en de klant hoeft er ook niet voor thuis te blijven. Alweer twee redenen om soms liever voor een verzendzak te kiezen dan voor een doos. En wat te denken van de tijd die het inpakken kost? Als je honderden artikelen per dag verzendt, wil je dat de inpaktijd zo gering mogelijk is. Bij een verzendzak vouw je het zakklepje terug, je laat het product erin glijden en verkleeft dan de flap met de zak. Een doos moet je vaak eerst nog in elkaar vouwen en dan nog afplakken. Sommigen zeggen dat de doos het wel wint als beschermingsmateriaal. Ook dat is lang niet altijd waar. Want de moderne zakken zijn zeer scheur vast en beschermen beter dan karton tegen regen of gemorste vloeistof. Daarom heeft verzendzakken kopen ook behoorlijk terrein gewonnen, vooral bij de kledingindustrie of bij koeriers.

Op naar een duurzame toekomst

Het is waar dat je geen verzendzak kopen gaat als je tere, breekbare artikelen van A naar B wilt sturen. Een porseleinen beeldje kan beter niet in een zak. Maar kleding juist weer wel. Het mooie is dat ook de verzendzak steeds duurzamer wordt. Gemiddeld de helft van alle verzendzakken kunnen na gebruik de recycling weer in. 

Verzendzakken kopen die als retourzak kunnen dienen

Er gaan best wel een aantal producten retour zodra ze bij de koper aan komen. De maat van de kleding is niet goed, de kleur is anders dan beloofd, er ontbreken schroefjes en boutjes, er zijn veel redenen denkbaar om spullen te retourneren. En dan is vooral de verzendzakken kopen ideaal. Die dient namelijk ook meteen als retourzak. Zonder problemen kan het artikel vlot terug de zak in. Met de al bijgeleverde retoursticker is de klant in een ommezien van het ongewenste artikel af. Een duurzame retour dus, want het verpakkingsmateriaal wordt opnieuw gebruikt. Tot en met het bubbeltjesplastic toe. 

De doos is niet altijd heilig

Dus ga eens vergelijken. Gebruik je een doos voor verzenden of ga je daarvoor verzendzakken kopen? Een doos is logisch voor grote en zware artikelen of heel breekbare producten. Maar voor alles dat klein en plat is, kan de verzendzak toch echt de beste optie zijn.