Welke heftruck kopen is het meest interessant?

Voor een heftruck kopen geldt dat het in het verleden eigenlijk altijd weinig voeten in de aarde heeft gehad. Het was dan ook lange tijd zo dat het aanbod op de markt vrij beknopt was. Door de jaren heen is daar echter verandering in gekomen. Vandaag de dag is het dan ook zo dat je een keuze kan maken tussen de traditionele heftrucks en de elektrische exemplaren die op de markt zijn verschenen. Voor deze laatste geldt dat ze uiteraard een aanzienlijk duurzamere keuze vormen. Wil jij ook graag overgaan tot het kopen van een nieuwe heftruck voor jouw bedrijf, maar is het niet helemaal duidelijk wat voor jou nu precies de beste keuze is? Dan is het met zekerheid de moeite waard om de informatie die je hieronder aantreft door te nemen! 

Wanneer een nieuwe heftruck kopen? 

De eerste vraag die in de praktijk vaak wordt gesteld heeft te maken met wanneer een nieuwe heftruck kopen nu precies interessant is. Er kunnen best wel wat verschillende redenen aan de basis liggen van de beslissing om een nieuw exemplaar te kopen. Misschien ben je bijvoorbeeld wel helemaal niet van plan om de oude exemplaren te vervangen, maar wil je gewoon kunnen rekenen op een extra exemplaar? Daarnaast is het eveneens mogelijk dat je de bestaande heftruck wel degelijk wil vervangen door bijvoorbeeld een elektrisch exemplaar omdat deze laatste natuurlijk heel wat milieuvriendelijker en duurzamer is. Omwille van wat voor reden ook jij wenst over te gaan tot een nieuwe heftruck kopen, het is in principe altijd zonder probleem mogelijk. 

Waar bij het kopen rekening mee houden?

Bij een nieuwe heftruck kopen zijn er natuurlijk best wel wat verschillende zaken waar je aandachtig voor zal willen en moeten zijn. Het is zeker van belang om je grondig in deze aandachtspunten te gaan verdiepen. Enkele zaken waar je zeker aan moet denken zijn de volgende:

  • Hoe zwaar de last is die moet worden verplaatst;
  • Over welke omvang de last beschikt die je moet verplaatsen;
  • Hoe breed het vorkenbord dient te zijn; 
  • Van welke type paletten er gebruik wordt gemaakt;
  • Hoe hoog de doorrijhoogte is van het gebouw; 
  • De breedte van de gangen waarvan sprake is;

Ben je van plan om ook gebruik te gaan maken van voorzetapparatuur? Hou dan bij een heftruck kopen altijd rekening met het feit dat er mogelijks hydraulische voorzieningen moeten worden voorzien. 

Let ook op de ondergrond waarop ze moet werken!

Tot slot is het bij een heftruck kopen altijd zeer belangrijk om eveneens aandacht te besteden aan de ondergrond waar deze op moet werken. Niet zelden bestaat het vermoeden in de praktijk dat een heftruck of reachtruck op eender welke ondergrond kan werken. Dat is niet het geval. Op de kiezelparking buiten je buiten is het bijvoorbeeld zeker niet interessant om hier gebruik van te maken. Heb je één of meerdere bepaalde ondergronden in gedachten waar jouw heftruck op zal moeten werken? Dan mag het dus duidelijk zijn dat je er altijd goed aan doet om dit eerst grondig te controleren of dat wel tot de mogelijkheden behoort. Zo voorkom je zeker teleurstellingen. Bij Be Green Techniek helpen ze je graag verder.